Lenovo x Gonzo

Kampagne for Lenovo, der satte fokus på den hårde tone i gaming-miljøet.

 

Udfordring:

Lenovo, der leverer udstyr til gaming- og e-sportsverdenen, ønskede at hæve deres kendskabsgrad ved at blive en større del af gamer-miljøet – ikke blot som leverandør af udstyr, men som en aktiv del af kulturen.

 

Indsigt:

I gamer-miljøet kan tonen til tider være hård. Mange mister deres filter, når de sidder bag en skærm og taler ind i en mikrofon. Den hårde tone, der følger, kan påvirke både børn og voksnes mentale helbred, og den står i skarp kontrast til formålet med gaming, som er at have det sjovt.

 

Løsning:

Vi så en mulighed for, at Lenovo kunne bidrage positivt til gamer-kulturen ved at få gamere til at forholde sig kritisk til den hårde tone, der ofte hersker i online-spil.

 

Format:

Vi skabte et format, hvor fem af de mest kendte danske gamere skulle spille Counter Strike mod en 11-årig fan, der aldrig havde spillet før. Hvad de ikke vidste var, at hendes computer blev styret af Danmarksmesteren i Counter Strike. Det skjulte formål med formatet var at se, om de danske top-gamere kunne holde den gode tone - selv om de tabte gang på gang til en modspiller, de nemt burde kunne vinde over.

 

Efter afsløringen af, at topgamerne i virkeligheden havde spillet mod den danske Counter Strike-mester, fik vi dem til at reflektere over deres egen sprogbrug i forbindelse med de kampe, de lige havde spillet.